Як працює РАДАБАНК в умовах воєнного стану. Детальна iнформацiя.

Що нового приніс 2019 рік у сферу грошових переказів? — експерт РАДАБАНК

10 Лютого 2020p.

«2019 год не став винятком у зростаючому тренді грошових переказів, — розповідає Дмитро Лаврушин, начальник управління розробки продуктів роздрібного та малого бізнесу РАДАБАНК. —  Сьогодні послуги грошових переказів в Україні як ніколи затребувані. Україна залишається країною-реципієнтом транскордонних переказів. За різними даними, постійно за кордоном знаходиться від 2 до 5 мільйонів наших співвітчизників, які регулярно відправляють гроші рідним та близьким. За даними Національного Банку сума таких переказів досягає 10% ВВП усієї країни. Не можна також забувати про збільшення кількості фрілансерів і бізнесу, що працюють на світовому ринку. Цей сектор також забезпечує значні надходження грошових переказів в Україну.  У 2019 році лідером серед систем грошових переказів в Україну як і раніше залишається Western Union», — додав Дмитро.

Дмитро Лаврушин також зазначив, що серйозний ріст показують і внутрішньодержавні перекази. Збільшується і кількість транзакцій, так і середній чек по операції. Це викликано перш за все  підвищенням середньої зарплати, зростанням цін ростом і як наслідок пожвавленням споживчих настроїв. Основний обсяг внутрішньодержавних переказів традиційно припадає на системи, створені небанківськими закладами.

Бурхливий розвиток цифрових технологій не могло не позначитися на системах грошових переказів. Багато систем грошових переказів реалізують сервіси автоматичних виплат на картковий рахунок. При цьому для отримання переказу не потрібно приходити в банк.

Ріст конкуренції з боку сучасних карткових і криптографічних технологій переказу коштів повинен вплинути на зниження  тарифів у системах грошових переказів. Однаку у 2019 році значного зниження  тарифів на грошові перекази не спостерігалось.

«У 2019 році системи грошових переказів активно впроваджували інструменти щодо захисту від шахрайства при здійсненні і після здійснення грошового переказу», — резюмував Дмитрий.

 

За матеріалами Prostobank

https://www.prostobank.ua/denezhnye_perevody/stati/chto_novogo_prines_2019_god_v_sferu_denezhnyh_perevodov_


Поділитися:


Купівля Продаж
USD
40.8 41.5
EUR
45.75 46.45
PLN
10.65 10.85

* Курси валют Головного Банку (Дніпро, вул. В. Мономаха, 5). Курси у відділеннях можуть відрізнятися. Уточнюйте курс валют у Вашому відділені за номером 0 800 500 999.