Як працює РАДАБАНК в умовах воєнного стану. Детальна iнформацiя.

Що робити, якщо банк виявив у вас підроблену банкноту — поради РАДАБАНК

18 Вересня 2019p.

Нацбанк за підсумками І півріччя 2019 року відзначає скорочення кількості підроблених банкнот на 26%. В основному підробляли великі купюри і найчастіше вони реалізовувалися через каси громадського харчування, торговельних точок і АЗС.

Якщо у касира виникають сумніви у достовірності купюри, вона вилучається і передається для проведення експертизи в профільний підрозділ НБУ. Виявлені підроблені купюри вилучаються банком без компенсації їх вартості та передаються в правоохоронні органи для проведення розслідування.

«Термін проведення досліджень сумнівної національної валюти не може перевищувати 60 робочих днів, іноземної — 30 робочих днів, — розповідає начальник управління грошового обігу РАДАБАНК Марина Лазарєва. — Касовий працівник повинен ознайомити клієнта з результатами дослідження. Клієнт може звернутися в НБУ з проханням про повернення фальшивої банкноти. Банкнота буде йому повернена зі штампом «НЕ ПЛАТІЖНА», — додає Марина Лазарєва.

Щоб не стати власником підробленої купюри, РАДАБАНК радить:

  1. Зберігайте пильність: уважно перевіряйте одержувані купюри — іноді підробку можна визначити на дотик.
  2. Проводьте валютно-обмінні операції в касах банківських установ, де сучасні автоматизовані системи сортування та підрахунку банкнот мають можливість виявляти підробки в процесі перерахунку.
  3. Розплачуйтеся платіжними картками — це 100-відсоткове виключення можливості отримання підроблених банкнот.

 

За матеріалами prostobank.ua:

https://www.prostobank.ua/potrebitelskie_kredity/stati/esli_bank_obnaruzhil_u_vas_poddelnuyu_banknotu

 

АТ «АКЦІОНЕРНИЙ БАНК «РАДАБАНК» заснований у 1993 р. і працює на ринку як універсальний банк. Банк надає повний спектр фінансових послуг як корпоративним клієнтам, так і приватним особам. У 2019 р. увійшов до рейтингу «50 провідних банків України». У липні 2019 р. агентство «Рюрик» підтвердило кредитний рейтинг РАДАБАНК на рівні uaАА інвестиційної категорії з прогнозом «стабільний».


Поділитися:


Купівля Продаж
USD
40.8 41.5
EUR
45.75 46.45
PLN
10.65 10.85

* Курси валют Головного Банку (Дніпро, вул. В. Мономаха, 5). Курси у відділеннях можуть відрізнятися. Уточнюйте курс валют у Вашому відділені за номером 0 800 500 999.