Як працює РАДАБАНК в умовах воєнного стану. Детальна iнформацiя.

Безконтактна платіжна карта або NFC-пристрій. Що вибрати — експерт РАДАБАНК

17 Вересня 2019p.

За даними НБУ, за І півріччя безконтактні платежі, у тому числі за допомогою смартфонів і інших NFC-пристроїв, складають вже близько 30% усіх безготівкових. У чому переваги й недоліки платіжних карт і NFC-пристроїв, розповідає начальник управління розробки продуктів роздрібного бізнесу РАДАБАНК Дмитро Лаврушин.

Основними перевагами карт з функцією безконтактної оплати Дмитро зазначив:

  • зручність використання;
  • безпеку основних платежів: не потрібно передавати карту продавцям або показувати її номер;
  • відсутність необхідності вводити ПІН-код при покупці до 1 тис. грн. (VISA) і 500 грн. (MC);
  • висока швидкість оплати: досить прикласти картку до терміналу, щоб зробити покупку;
  • складність при зломі картки  або зчитування даних шахраями;
  • можливість використання у магазинах та громадському транспорті.

Ті самі переваги притаманні й мобільним гаджетам з опцією NFC. При цьому за допомогою систем безконтактної оплати Apple Pay, Google Pay можна оцифрувати відразу кілька платіжних карт банків, підключених до даних технологій і здійснювати безконтактні платежі, використовуючи мобільний гаджет з опцією NFC.

«З точки зору вартості випуск картки з функцією безконтактної оплати обійдеться набагато дешевше, ніж купівля гаджета з опцією NFC, — коментує Дмитро Лаврушин. — Але з точки зору безпеки мобільні гаджети більш надійні, тому що вимагають додаткових кроків авторизації — відбиток пальця, введення пін-коду, введення графічного коду тощо. Тобто при крадіжці карти шахрай може оплачувати нею покупки, не порушуючи ліміт (до 1 тис. грн. (VISA) і 500 грн. (MC)), а з телефоном так зробити не вийде. Для досягнення більшої безпеки платежів краще довіритися NFC-системам: вони надійніші за рахунок біометричних датчиків», — резюмує начальник управління розробки продуктів роздрібного бізнесу РАДАБАНК Дмитро Лаврушин.

 

За матеріалами Prostobank https://www.prostobank.ua/plastikovye_karty/stati/beskontaktnaya_platezhnaya_karta_ili_nfc_ustroystvo_chto_vybrat


Поділитися:


Купівля Продаж
USD
40.8 41.5
EUR
45.75 46.45
PLN
10.65 10.85

* Курси валют Головного Банку (Дніпро, вул. В. Мономаха, 5). Курси у відділеннях можуть відрізнятися. Уточнюйте курс валют у Вашому відділені за номером 0 800 500 999.