Як працює РАДАБАНК в умовах воєнного стану. Детальна iнформацiя.

Сильні та незламні волонтери – герої РАДАБАНКу

01 Березня 2023p.

Після повномасштабного вторгнення росії, українські волонтери стали найпотужнішою ланкою на шляху нашої держави до перемоги. Ми з гордістю продовжуємо представляти Вам наших колег, які пройшовши важкий 2022 рік, невтомлено надають допомогу воїнам і постраждалим внаслідок війни.

Знайомтесь, Олександр Журавльов, начальник загальноправового відділу РАДАБАНКу та його велика й дружня родина від самого початку війни є міцною командою, яка втілює в реальність запити військових та допомагає переселенцям постраждалим від воєнних дій.

«Для мене війна почалась не о 5 ранку 24.02.2022, а з Революції Гідності 2013-2014 р., коли я працював у Києві. Тоді я не усвідомлював, що ніхто та ніколи не має права посягати на нашу свободу, – розповідає Олександр. – В перші дні повномасштабної війни відчувався не стільки страх, скільки розгубленість та нерозуміння, що коїться та, що треба робити. Розуміння для мене прийшло з повідомленням про загибель 25-річного добровольця Віталія Скакуна, який здійснив мінування та підрив автомобільного мосту на Арабатську Стрілку (загинув 24.02.2022 р. під час вибуху). Тоді стало зрозуміло, що не можна сидіти, склавши руки. Або ти на фронті, або ти для фронту, третього не дано».

Родина Олександра, маючи велике коло небайдужих друзів та знайомих, почала діяти. Закупівля турнікетів, антибіотиків та інших медикаментів для лікарень Дніпра стала першим кроком на шляху волонтерства.

Багато мобілізованих друзів та рідних почали долучатися до волонтерства, й другим кроком стала допомога військовим, яким не вистачало якісної форми, амуніції, технічних приладів тощо.

«І це вже не просто взаємовідносини волонтер-військовий, створилася одна велика родина, – зізнається Олександр. –  Усвідомлення того, що ти потрібен, приходить у той момент, коли ти розумієш, якщо не ти, то хто інший вирішить ту чи іншу проблему. А цих проблем дуже багато. Де знайти  американський шолом, кевларові пластини, або, де дістати коліматори, або в якій країні замовити тепловізори, враховуючи їх розмитнення. Складно все».

Періодично родина їздить в селище Волоське, допомагаючи біженцям їжею, одягом, взуттям та ліками. Також допомагають бійцям спецпідрозділу НГУ, бригадам, що дислокуються на Миколаївському, Харківському, Донецькому, Луганському та Запорізькому напрямках, закуповуючи все необхідне та доставляючи бійцям.

Племінниця та сестра займаються закупівлями, Олександр завантажує та відвозить вантажі. Усі, хто знає, що сім’я Олександра займається волонтерською діяльністю, намагаються допомогти, навіть 86-річна сусідка передала на фронт понад 100 банок консервованих грибів.

«30-50%  доходів та заощаджень моя сім’я спрямовує для цільової допомоги військовим. Найбільша за розміром та ціною покупка – автомобіль Mitsubishi Pajero Wagon вартістю 11 500 доларів США, – відмічає Олександр. – Отже, зараз такий час, коли ти або маєш бути на фронті, або ти працюєш для фронту (не обов’язково фінансово). Байдужості не повинно бути. Захист країни – це справа не тільки військових, але й усіх українців, якщо ми бажаємо скорішої перемоги. Як то кажуть – народ і армія – єдині. Без такої єдності перемога сама по собі не прийде».

Ми пишаємося такими колегами, та впевнені, що їхній приклад надасть наснаги кожному робити все можливе для нашої спільної перемоги!


Поділитися:


Купівля Продаж
USD
40.3 41.05
EUR
43.55 44.3
PLN
10.05 10.25

* Курси валют Головного Банку (Дніпро, вул. В. Мономаха, 5). Курси у відділеннях можуть відрізнятися. Уточнюйте курс валют у Вашому відділені за номером 0 800 500 999.