Як працює РАДАБАНК в умовах воєнного стану. Детальна iнформацiя.

Депозити-2019: у пошуку альтернативних переваг — експерт РАДАБАНК

21 Грудня 2019p.

У 2019 році, що минає, депозити займали одну з провідних позицій на ринку банківських послуг, залишаючись найзатребуванішим продуктом серед українців і об’єктом конкуренції серед банків. Як розвивався цей сегмент протягом року, які суми та як надовго населення довіряє фінзакладам, яка ситуація склалася з гривневими і валютними депозитами, що відбувалося з дохідністю і ставками розповідає Дмитро Лаврушин, начальник управління розробки продуктів роздрібного бізнесу АТ «АБ «РАДАБАНК».

Дмитро відзначив, що за даними НБУ гривневий портфель українських банків показував незначне зростання протягом усього 2019 року. Депозитний портфель в іноземній валюті знаходився на стабільному рівні, не показуючи ні росту, ні падіння.

«На збільшення обсягів гривневих вкладів вплинула стабілізація фінансової і економічної ситуації в країні в цілому. Відновився ріст економіки і реальних зарплат, стабілізувався курс гривні. На ринку залишились лише найнадійніші банки, які до того ж же пропонують вигідні умови саме за гривневими депозитам», — додав Дмитро Лаврушин.

Більша частина вкладників надає перевагу депозитам без можливості  дострокового розторгнення і з виплатою процентів наприкінці строку, у зв’язку з найбільш привабливими процентними ставками за такими пропозиціями від банків. Гривневі збереження у 2019 году в багатьох банках переважали ще й тому, що дохідність за ними протягом року була вищою, ніж за вкладами в іноземній валюті.

В АТ «АБ «РАДАБАНК» протягом 2019 року портфель депозитних вкладів показував стабільне зростання як в валюті, так і в гривні.  У клієнтів РАДАБАНКУ  близько 50% складаються валютні збереження і  50% — у гривні. Вкладники надають перевагу середнім сума накопичень, що попадають під суму гарантування вкладу (200 тис. грн)

Необхідно також відзначити, що значно збільшився портфель и кількість вкладів, що оформляються при допомозі системи дистанційного обслуговування рахунків «RB24».

Найпопулярніші строки, на які розміщуються грошові кошти, — від 3-х до 6-ти місяців.

У найближчому періоді депозити, як і раніше, будуть найнадійнішим та дохідним інструментом збереження та примноження власних коштів.

 

За матеріалами Maanimo

https://maanimo.com/exclusive/143078-god-depozitov-itogi-2019-opros-bankov-maanimo


Поділитися:


Купівля Продаж
USD
40.8 41.5
EUR
45.75 46.45
PLN
10.65 10.85

* Курси валют Головного Банку (Дніпро, вул. В. Мономаха, 5). Курси у відділеннях можуть відрізнятися. Уточнюйте курс валют у Вашому відділені за номером 0 800 500 999.