Як працює РАДАБАНК в умовах воєнного стану. Детальна iнформацiя.

Яка ситуація в сегменті кредитів на поповнення оборотних коштів у 2020 році — експерт РАДАБАНК

04 Листопада 2020p.

Згідно з офіційною статистикою, частка кредитування суб’єктів господарської діяльності складає близько 65% від загального обсягу виданих кредитів. Тобто суб’єкти господарської діяльності є основними споживачами банківських кредитів. Андрій Чорнобай, начальник департаменту активно-пасивних операцій корпоративного бізнесу РАДАБАНК передбачає, що схоже співвідношення в портфелі кредитів займатимуть кредити на поповнення оборотних коштів.

«На сьогодні — це найбільш затребуваний і універсальний інструмент фінансування господарської діяльності підприємства. Найчастіше ці кредити видаються у формі кредитних ліній і їх перевагою є відносна свобода цільового використання кредитних коштів і гнучкість їх обслуговування в частині вибірки і погашення кредит», — зазначає Андрій Чорнобай.

Також начальник департаменту активно-пасивних операцій корпоративного бізнесу РАДАБАНК вважає, що затребуваність цього ресурсу безпосередньо залежить від стану економіки і ринку. В умовах карантину бізнес очікує скорочення обсягів виробництва товарів і послуг. Також багато власників підприємств зізнаються, що фінансове становище їхніх підприємств на сьогодні дещо погіршилося. Деякі навіть змушені були скоротити чисельність персоналу на підприємствах або урізати заробітні плати. В таких умовах придбання основних засобів відходить на другий план і стає актуальним питання підтримки бізнесу в існуючих обсягах, своєчасне забезпечення його ресурсами та підтримання платоспроможності, в т.ч. і за рахунок залучених фінансових ресурсів.

«Тому найбільш затребуваним інструментом на сьогодні є якраз кредити на поповнення оборотних коштів. У нашому банку на сьогодні абсолютна більшість заявок від корпоративних клієнтів складають якраз кредити на поповнення оборотних коштів. Сам продукт передбачає створення для позичальника індивідуальних умов, узгодження зручного графіка вибірки кредитних коштів і комфортного графіка погашення кредиту», — говорить Андрій Чорнобай.

Однак обсяги кредитування в цілому по банківській системі за 2020 рік зросли незначно. А порівняно з 2019 роком навіть зменшилися.

«Тому для залучення і утримання клієнта в банку особливо важливим критерієм є поліпшення якості обслуговування і створення зручних для позичальника умов кредитування», — резюмував начальник департаменту активно-пасивних операцій корпоративного бізнесу РАДАБАНК Андрій Чорнобай.

 

За матеріалами Простобіз


Поділитися:


Купівля Продаж
USD
40.2 40.95
EUR
43.15 43.95
PLN
9.95 10.15

* Курси валют Головного Банку (Дніпро, вул. В. Мономаха, 5). Курси у відділеннях можуть відрізнятися. Уточнюйте курс валют у Вашому відділені за номером 0 800 500 999.