Як працює РАДАБАНК в умовах воєнного стану. Детальна iнформацiя.

Які напрямки напрямку грошових переказів в Україну та з України найбільш популярні у 2019 році — експерт РАДАБАНК

23 Грудня 2019p.

Які системи грошових переказів використовуються, розповідає Дмитро Лаврушин, начальник управління розробки продуктів роздрібного і малого бізнес РАДАБАНК:

«Найпопулярнішими способами переказу  грошових коштів на сьогодні є: перекази з картки на картку, електроні платежі через різноманітні мережеві системи та сервіси, електронні гаманці і перекази з допомогою системи SWIFT. Однак лідируюче місце, як і раніше, займають системи  переказів грошових коштів без  відкриття банківського рахунку».

Дмитрий зазначив, що за даними Національного банку, Україна, як і раніше, є країною-реципієнтом трансграничних переказів. Сума коштів, отриманих в Україні з використанням міжнародних систем переказу коштів, майже у сім разів перевищує суму коштів, відправлених за її межі.

«Найбільша сума коштів в Україну направляється з США, Італії, Польщі, Російської Федерації та Ізраїлю. З України більш за все коштів переказують у Російську Федерацію, Грузію, Азербайджан, Китай, Узбекистан, — коментує Дмитро Лаврушин. — Якщо розглядати обсяги переказів у розрізі платіжних систем, то тут безумовним лідером є Western Union, причому як за сумою відправок, так і за сумою виплат. Друге та третє  місце за обсягами переказів грошових коштів займають системи MoneyGram і «RIA».

Ринок грошових переказів України досить розвинений, а конкуренція серед компаній дозволила зробити доступними тарифи для переказу як всередині країни, так і за її межами — резюмує Дмитро.

 

За матеріалами Prostobank

https://www.prostobank.ua/denezhnye_perevody/stati/kakie_napravleniya_denezhnyh_perevodov_v_ukrainu_i_iz_ukrainy_naibolee_populyarnye_v_2019_godu_


Поділитися:


Купівля Продаж
USD
40.8 41.5
EUR
45.75 46.45
PLN
10.65 10.85

* Курси валют Головного Банку (Дніпро, вул. В. Мономаха, 5). Курси у відділеннях можуть відрізнятися. Уточнюйте курс валют у Вашому відділені за номером 0 800 500 999.