Як працює РАДАБАНК в умовах воєнного стану. Детальна iнформацiя.

Нова монета Монетного двора Майєра — Перший король острова Мен — доступна у відділеннях РАДАБАНК!

19 Серпня 2019p.

В РАДАБАНК доступна до продажу срібна монета з трьох унцій чистого срібла Мананнан Мак Лір Владика моря — Перший Король острова Мен.

На монеті, виготовленій за технологією інтелектуальної чеканки Smartminting© у формі покритого орнаментами кельтського хреста, зображений Мананнан Мак Лір, «владика моря», який став на коліно у лицарських обладунках та стискує щит однією рукою та тримає оспіваний в ірландській міфології меч Фрагарах, відомий також як «Удар у відповідь». Полірований меч Фрагарах прикрашений біля рукоятки характерною триногою-трицеліоном Manx, гербом Острова Мен.

Мананнан отримав своє ім’я від острова Мен та вважається першим королем і захисником острова. Він є важливо. частиною менської, ірландської і шотландської міфології і фольклору. Кажуть, що, крім свого знаменитого меча, Мананнан володів плащем-невидимкою і кораблем Wave Sweeper, зданим пересікати моря без парусів.

Видатна нумізматична дань Мананнану має діаметр 55 мм, антикварну  обробку і номінал 5 фунтів стерлінгів.

Титул лорда Мена входить і офіційне титулування монарха Великобританії. Зараз лордом Мена є королева Єлизавета II.

Монету відчеканив Монетний двір Майєра (Німеччина) у 2019 р.

 

АТ «АБ «РАДАБАНК» був першим в Україні офіційним постачальником ексклюзивних пам’ятних монет і банківських металів Австралійського монетного двору в місті Перт, продає оригінальні монети Польського монетного двору, а також має партнерські відносини з найбільшими монетними дворами світу. РАДАБАНК увійшов до трійки офіційних дистриб’юторів НБУ і є першим комерційним банком, в якому представлений найширший асортимент пам’ятних монет і сувенірної продукції Національного банку України.


Поділитися:


Купівля Продаж
USD
40.8 41.5
EUR
45.75 46.45
PLN
10.65 10.85

* Курси валют Головного Банку (Дніпро, вул. В. Мономаха, 5). Курси у відділеннях можуть відрізнятися. Уточнюйте курс валют у Вашому відділені за номером 0 800 500 999.