Як працює РАДАБАНК в умовах воєнного стану. Детальна iнформацiя.

Осінній карантин: чи готові банки до нового локдауну? – експерт РАДАБАНКу

24 Вересня 2021p.

Восени ситуація з ростом захворюваності на COVID-19 потроху загострюється, а це означає, що цілком можливе введення суворих обмежень. Минулий локдаун показав, що не всі банки були готові до закриття відділень і переходу в онлайн. Чи готові фінустанови до нового карантину, і що буде з фінансовим ринком України в разі введення нового локдауну розповідає Андрій Грігель, Голова Правління АТ «АБ «РАДАБАНК» спеціально для Maanimo.

З огляду на вже напрацьований досвід в період минулого локдауну, РАДАБАНК в повною мірою підготовлений до можливих «загострень» ситуації з коронавірусом.

З 1 жовтня 2021 року більшість відділень РАДАБАНКу повертаються до звичного режиму роботи, який діяв ще до локдауну, без технічної перерви. Це дозволить Клієнтам безперервно отримувати доступ до послуг безпосередньо у відділеннях. При цьому будуть найвищою мірою дотримані санітарно-епідеміологічні вимоги та масковий режим.

Ще влітку керівництво банку прийняло заходи проти поширення коронавірусу, понад 80% співробітників ГО і відділень РАДАБАНКу пройшли два етапи вакцинації. Захист колективу від COVID-19 надзвичайно важливо для керівництва, оскільки більшість співробітників постійно контактує з Клієнтами. Наша мета – високопрофесійний банк, а для цього важливим є не тільки якість послуг, що надаються, а й відсутність збоїв в роботі персоналу.

Також, як показав минулий локдаун, деякі відділи можуть працювати у віддаленому режимі. Для мінімізації ризику захворювання як співробітників, так і Клієнтів – це оптимальний варіант без серйозних негативних наслідків у роботі банку, який ми вже випробували на практиці.

Що стосується лояльності до Клієнтів. Ми розуміємо складнощі ведення бізнесу в умовах карантину, тому до 30 вересня діє скасування штрафів і пені за прострочку для абсолютно всіх кредитів. І є передумови до подовження скасування штрафів і надалі.

У зв’язку з вище наведеним, ми оптимістично дивимося на подальшу роботу й готові надавати Клієнтам якісні банківські послуги та сервіс.

«За моїми спостереженнями, Україна, як і, втім, весь інший світ вже встигла адаптуватися до нової хвороби, яка, як очікується, буде з нами тепер завжди. І підтвердженням цьому є зростання економічної активності, а також світових цін на сировину. Банківська система України на сьогодні досить сильна, щоб витримувати можливі стресові шоки, що відбилося в результатах стрес-тестування найбільших банків і відсутності необхідності в докапіталізації», – зазначив Андрій Валерійович.

Інші гравці фінансового ринку, які перейшли в регуляторне середовище НБУ, зараз переживають стадію очищення від неякісних учасників, а решта мають запас міцності.

«Так що мені здається, що саме введення локдауну не буде тим фактором, який суттєво позначиться на активності та стабільності фінансового ринку в найближчому майбутньому. Швидше ми можемо говорити про чисто економічні Макрофактори, що визначають кон’юнктуру світових цін на енергоносії, торгові війни та галузеві пріоритети, які визначаються керівництвом країни», – резюмував Андрій Грігель.

За матеріалами Maanimo.


Поділитися:


Купівля Продаж
USD
40.45 41.15
EUR
43.5 44.2
PLN
10.05 10.25

* Курси валют Головного Банку (Дніпро, вул. В. Мономаха, 5). Курси у відділеннях можуть відрізнятися. Уточнюйте курс валют у Вашому відділені за номером 0 800 500 999.