Як працює РАДАБАНК в умовах воєнного стану. Детальна iнформацiя.

Старт продажу пам’ятної монети «Управління державної охорони України» та пам`ятної медалі «110 років Одеському науково-дослідному інституту судових експертиз» у відділеннях РАДАБАНКу

07 Лютого 2024p.

Відсьогодні стартує продаж новинок Національного банку України – пам’ятної монети «Управління державної охорони України» та пам`ятної медалі «110 років Одеському науково-дослідному інституту судових експертиз» у відділеннях РАДАБАНКу міст Київ, Черкаси, Хмельницький, Тернопіль, Запоріжжя, Полтава, Львів. В інших відділеннях монети з’являтимуться по мірі надходження.

 Пам’ятна монета «Управління державної охорони України» присвячена державному правоохоронному органу спеціального призначення, що посідає особливе місце в системі забезпечення національної безпеки України.

На аверсі монети на дзеркальному тлі розміщено емблему Управління державної охорони України та праворуч на матовій частині девіз: ДЕРЖАВІ / НАРОДОВІ / ЗАКОНУ.

На реверсі монети на дзеркальній поверхні розміщено стилізовану композицію, що символізує різні історичні періоди становлення України та захист держави українськими воїнами, хоробрість яких крізь покоління залишається незмінною. Ліворуч на композиції зображено стилізований тризуб; у центрі зображено булаву з шаблями, щитом, оздобленим козацьким хрестом, що є символами влади, бойового побратимства та захисту; праворуч – фрагмент об’єктива камери, що символізує сучасні технології в організації процесу охорони та безпеки.

Монета в РАДАБАНКу представлена з нейзильберу, номіналом 5 грн, масою 16,54 г та діаметром 35 мм.

Пам`ятна медаль «110 років Одеському науково-дослідному інституту судових експертиз» присвячена одній із провідних державних спеціалізованих науково-експертних установ Міністерства юстиції України, що забезпечує правосуддя України експертними дослідженнями, використовуючи передові технології та методики, зокрема в галузі сучасної криміналістики.

На аверсі медалі розміщено: на матовому тлі композицію з лабораторними приладами та стилізований атом, що символізує ланку пов’язаних між собою експертних досліджень; написи: ЗАКОННІСТЬ / НЕЗАЛЕЖНІСТЬ / ОБ’ЄКТИВНІСТЬ / ПОВНОТА ДОСЛІДЖЕННЯ.

На реверсі медалі розміщено в центрі логотип установи та написи: ОДЕСЬКИЙ НАУКОВО-ДОСЛІДНИЙ / ІНСТИТУТ СУДОВИХ ЕКСПЕРТИЗ / 110 РОКІВ (угорі); МІНІСТЕРСТВО ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ (внизу).

Представлена медаль виготовлена з нейзильберу, масою 16,54 г та діаметром 35 мм.

Звертайтеся до відділень РАДАБАНКу в містах Київ, Черкаси, Хмельницький, Тернопіль, Запоріжжя, Полтава, Львів, щоб придбати монети та медалі, які стануть чудовим доповненням власної колекції або особливим подарунком.


Поділитися:


Купівля Продаж
USD
40.2 40.95
EUR
43.15 43.95
PLN
9.95 10.15

* Курси валют Головного Банку (Дніпро, вул. В. Мономаха, 5). Курси у відділеннях можуть відрізнятися. Уточнюйте курс валют у Вашому відділені за номером 0 800 500 999.